psykopatiske tendenser

onsdag 3. desember 2008

De er ikke mors beste barn. De har særlig faste mønstre de lever etter. Bestemte måter de tenker på, og oppfører seg på. Når de møter et problem, vil deres reaksjon være å bruke de samme atferdene de har brukt før. Veldig fast, veldig bestemt. Og fungerer ikke det, gjør de det om igjen og om igjen. Mer og mer intenst.

Nå tenker du kanskje at dette er personer du ikke ville likt å møte. Men da må du tenke en gang til. Problemet med folk som har psykopatiske tendenser er at de virker veldig smarte. De er til og med ofte ansett som veldig sjarmerende personer for alle og enhver. De klarer å kontrollere seg, om situasjonen tilsier det. De er anderledes enn vanlige mennesker. Og de vet det.

Du kan ha møtt en, og ikke visst om det...

De er noe av det farligste man kan møte av mennesker. De kan finne på å gjøre ting som vanlige mennesker ikke ville klart å ha mareritt om en gang. Av EN enkel grunn:

De har har ingen samvittighet.
De har ingen skyldfølelse.
De er impulsive, og handler etter sine umiddelbare lyster.
De mangler evnen til å føle angst.
De er ikke redde for konsekvenser.

Men hvorfor kan de da virke som trivelige mennesker?
De har så objektivt og følelsesløst syn på verden, at de reagerer ikke på følelser. De blir ikke stresset. De tar alt rolig, og gjennomtenkt. Kalkulert. De viser seg som sagt som intelligente og sjarmerende personer, fordi de klarer å rasjonalisere de upassende handlingene sine, så de virker fornuftige for andre.

Og de utviser en nærmest overnaturlig evne til å manipulere folk. De blir ikke tatt. Ingen tror det er dem. De virker helt normale, ingen grunn til å beskylde dem for noe.


- Dette har jeg funnet på et annet sted. Jeg tenker en god del på slike ting, jeg finner det egentlig ganske interressant.. Begynte å bry meg om det etter sommerferien :p


4 kommentarer:

Anne Marthe sa...

Det har jeg også tenkt litt på!

Anne Marthe sa...

Det har jeg også tenkt litt på!

Anne Marthe sa...

Det har jeg også tenkt litt på!

Cathrine sa...

hoh, da er jeg jammen ikke alene, da! :)